Ohjeita myyjille

 • Ohjeita myyjille

  Tuo vain ehjiä ja puhtaita tuotteita myytäväksi. Parhaan myynnin saat kun pöytäsi ja tuotteesi ovat siistejä ja hyvässä kunnossa. Pöytää kannattaa käydä järjestelemässä joko itse, tai tilata meiltä siivouspalvelu (10 €/vko), jolloin siivoamme pöydän jokaisena päivänä.  Mikäli tuotteessa on jokin vika, mainitse siitä hintalapussa tai erillisessä lapussa.

  Kannattaa hyödyntää pöydissä olevat ilmoitustaulut kirjoittamalla niihin esimerkiksi vaatteiden koko tai löytyykö vaatetta tytölle/pojalle/molemmille. Tavaraa ei kannata laittaa pöytään liikaa kerrallaan, sillä voit tuoda koko ajan lisää myytävää pöydällesi myyntijakson aikana.

  Kun olet tehnyt varauksen, voit aloittaa tuotteiden hinnoittelun. Hintalaput voi hinnoitella kirjautumalla Kirppari-Kalleen jossa pääset Tuotteiden hinnoittelu -välilehdeltä hinoittelemaan kaikki tuotteesi. Kun arkki (30 hintalappua) on valmis, tallenna se ja merkitse valmiiksi. Tämän jälkeen voit tulla hakemaan valmiit hintalaput kirppikseltä. Huom. hintalappuja ei voi tulostaa kotona, vaan ne tulosteaan aina kirppiksellä. 

  Voit myös täyttää hintalapputarrat käsin. Tällöin niihin tulostuu valmiiksi pöytänumerosi ja voit itse kirjoittaa tuotekuvauksen ja hinnan. Suosimme tietokoneella tehtyjä hintalappuja, sillä se paitsi nopeuttaa kassatyöskentelyä, antaa myös sinulle paremman mahdollisuuden seurata myyntiäsi netin kautta. Ainoastaan netissä tehtyjen hintalappujen tuotekuvaukset kirjautuvat myyntisaldoon ja pysyt perillä mitä tuotteita on myyty. Käsin tehdyissä hintalapuissa myyntisaldoon kirjautuu tuotteen summa ja kpl-määrä yhteensä.

  Hintalapputarrat pysyvät vaatteissa kiinni hyvin, mutta voit halutessasi kiinnittää ne lisäksi hakaneuloilla, teipillä tai ommella muutamalla pistolla. Vuokraamme myös tekstiilipistoolia (2 €/vrk), jolla voit kiinnittää hintalaput. Yksittäisen tuotteen hintaa muutettaessa hintalappu tulee vaihtaa uuteen. Mikäli hintaa on korjattu kynällä tai se on muuten epäselvä, emme voi myydä tuotetta. Jos haluat laittaa koko pöydän alennukseen, kerro siitä kassalla. Laita sen jälkeen pöytäsi kohdalla maininta alennuksesta ja alennus-% lasketaan kassalla.

  Huomaathan että hyväksymme ainoastaan Vekarakirppiksen omat, viivakoodilliset hintalaput. Omat, itse tehyt hintalaput hidastavat jatkossa kassatyöskentelyä merkittävästi ja lisäävät virhelyöntien määrää. 

  Pöytävuokran loppumispäivänä suosittelemme tulemaan tyhjentämään pöytää noin tuntia ennen sulkemista, kuitenkin viimeistään puoli tuntia ennen sulkemista. Meillä käy paljon asiakkaita, joten etenkin sulkemisaika on erittäin ruuhkaista.

  Usein tavaroita kulkeutuu muihin pöytiin, joten lähtiessä kannattaa tarkistaa muut pöydät sekä hintalaputtomien kori kassan vierestä ja yhteiset rekkitilat. Kun tyhjennät omaa pöytää, varmista ettet pakkaa vahingossa toisten pöytien tavaroita.

  Tuotteet ovat myyjän vastuulla myyntiajan. Valitettavasti emme voi korvata hävinneitä tai vahingoittuneita tuotteita, vaan jokainen vastaa itse tuomistaan tavaroista. Vekarakirppiksellä on tallentava videovalvonta ja ilmoitamme kaikki varkaudet poliisille. Asiakaskuntamme on huomaavaista ja rehellistä, mutta arvokkaammat tavarat kannattaa suojata hälyttimellä, jottei vahinkoja pääse käymään.

  Muistathan että piraattituotteita ei saa myydä.

  Toivotamme hyvää myyntiä!

   

 • Myyjän TOP 5

  1. Tuo myyntiin ehjiä ja hyväkuntoisia tuotteita

  Tekemämme kyselyn mukaan vaatteiden ja lelujen hyvä kunto katsottiin kaikkein tärkeimmäksi asiaksi kun ostaja tekee ostopäätöksen. Ei kannata tuoda rikkinäisiä tai likaisia vaatteita, vaikka ne hinnoittelisi kuinka alhaiseksi. Monesti ne vain saavat koko pöydän näyttämään sotkuiselta ja hyvätkin tuotteet voivat jäädä huomaamatta.

  2. Informoi mitä myyt

  Käytä hyväksesi pöydissämme olevia ilmoitustauluja merkkaamalla minkälaista tavaraa sinulla on myynnissä (esim. tytölle/pojalle/unisex ja kokohaarukka). Voit myös tuoda omia lappuja, pieniä kylttejä tms. Tähän on tullut paljon toiveita myös ostajien suunnalta, sillä kun pöytiä on paljon, on helpompaa tsekata se pöytä missä on selkeät merkinnät.

  3. Pidä myyntipöytä siistinä

  Sotkupöydät ohitetaan usein, koska niitä ei ole kiva jäädä penkomaan. Siisti pöytä myy paremmin kuin myllätty. Aina. Jos et pääse itse siistimään pöytää myyntiviikon aikana, voit tilata siivouspalvelun myös meiltä. Suurin osa asiakkaistamme jättää vaatteet yhtä siistiin pinoon kuin ne ovat olleetkin, mutta valitettavasti myllääjiäkin on ja silloin pöytä on pian kuin pommin jäljiltä.

  4. Hinnoittele kohtuudella

  Hintaan vaikuttaa moni asia ja kyselymme mukaan hinta on hyvän kunnon jälkeen toiseksi tärkein tekijä ostopäätöstä tehtäessä. Hyvä nyrkkisääntö hinnoittelussa on se, että mieti mitä olisit itse valmis maksamaan samasta tuotteesta kirppiksellä. Kannattaa myös katsoa muiden myyjien pöytiä ja haistella yleistä hintatasoa. Hinta on sopiva kun sekä ostaja että myyjä ovat tyytyväisiä.

  5. Älä laita myyntipöytää liian täyteen

  Liian täyteen tungettu pöytä vaikuttaa helposti epäsiistiltä, eikä vaatepinojen alta useinkaan kaiveta kovin syvältä, jos vaatteet eivät ole helposti näkyvillä. Laita myyntipöytään mieluummin vähemmän kerralla ja tuo lisää tavaraa myyntijaksosi aikana.

 • KIRPPUTORIN SOPIMUSEHDOT

  Vekarakirppis on lastenvaatteiden ja –tarvikkeiden itsepalvelukirpputori. Myös äitiysvaatteet ja -tarvikkeet ovat tervetulleita myyntiin.

  Pöydän varaaminen

  • Voit varata pöydän käymällä kirppiksellä, soittamalla puh 0400 575474 tai varausjärjestelmän kautta (vekarakirppis.fi)
  • Pöytävuokran voit maksaa joko etukäteen kirppiksellä tai vasta myyntiajan päätyttyä, jolloin pöytävuokra vähennetään myynnistäsi.
  • Vekarakirppiksellä on myyntitakuu. Jos myyntisi jää alle 38,00 € veloitamme pöytävuokrasta vain myyntisi verran. Jos olet varannut suoraan 2 viikkoa tai pidemmän ajan, huomioithan että myyntitakuu koskee vain ensimmäistä viikkoa.
  • Pöydän peruutus tulee tehdä 48 tuntia ennen vuokra-ajan alkamista. Mikäli et peruuta pöytävaraustasi ajoissa, kirpputorilla on oikeus veloittaa yhden viikon pöytävuokra.

  Myyntiaika

  • Myyntiaika on lyhimmillään 1 viikko sisältäen 6 myyntipäivää (maanantaisin suljettu).
  • Myyntiaika alkaa valitsemastasi viikonpäivästä, meillä ei ole tiettyä aloitus/vaihtopäivää. Voit tuoda tavarasi heti kirppiksen avauduttua kello 10:00.
  • Pöytä on oltava tyhjänä viimeistän puoli tuntia ennen viimeisen myyntipäivän päättymistä.
  • Jollei pöytää tyhjennetä ennen myyntiajan päättymistä, perimme pöydän tyhjentämisestä ja tavaroiden varastoinnista 10,00 € maksun.

  Pöytävuokraan sisältyy

  • Myyntipöytä sisältää neljä hyllyä sekä rekkitilaa
  • 10 kpl kovahälyttimiä
  • 2 arkkia hintalapputarroja (yht. 60 tarraa)
  • Henkareita ja pikkukoreja 
  • Yhteistä rekkitilaa talvihaalareille ja äitiysvaatteille
  • Myyntitakuu viikon myyntijaksolle
  • Voit milloin tahansa katsoa myyntitilanteesi varausjärjestelmän kautta. Myynnit kirjautuvat sinne 10 min välein. 

  Myyntiajan  päätyttyä

  • Kirppikselle jääneitä tavaroita säilytetään 14 päivää, jonka jälkeen ne ovat Vekarakirppiksen omaisuutta ja ne toimitetaan tällöin hyväntekeväisyyteen.
  • Mikäli myyntiä tulee vielä tilityksen jälkeen, sinulla on 14 päivää aikaa noutaa jälkitilitys. Tämän jälkeen myyntituotot siirtyvät Vekarakirppiksen omaisuudeksi ja ne ohjataan lahjoitustilille.
  • Kirppistuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Kirpputori ei myöskään vastaa kadonneista tai rikkoutuneista tavaroista. 
  • Maksamme pöydän myynnin tilisiirtona 5 arkipäivän kuluessa. Voimme maksaa myynnin myös käteisellä, mutta etenkin suuremmat summat maksetaan suoraan tilille.