Vinkkejä kirppismyyntiin

huhtikuun 25, 2018

Kuinka puhdistat ja valmistelet tavarasi kirpputoria varten niiden arvon maksimoimiseksi

Kirpputori on kätevä tapa päästä eroon tarpeettomiksi käyneistä lasten tarvikkeista ja tavaroista, ja toisaalta voit löytää sieltä edullisesti yksilöllisen asusteen omalle pienokaisellesi tai taaperollesi. Koska kirpputoreilla on laaja valikoima kaikenkokoisia, -muotoisia ja -kuntoisia tavaroita, kirpputorimyyjän kannattaa varmistaa se, että hänen tavaransa erottuvat myyntipöydiltä positiivisesti.

Olemme tähän artikkeliin keränneet vinkkejä, joilla käytetyt tavarat saadaan entistä ehommiksi ja joita et välttämättä olisi tullut ajatelleeksikaan. Esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa lastenrattaat, joissa on alumiiniosia – tiedätkö, mikä on paras tapa suorittaa alumiinin kiillotus? Se kannattaa, sillä hyväkuntoiselta näyttävät lastenrattaat käyvät hyvin kaupaksi kirpputoreilla, ja alumiinin kiillotus on helpompaa kuin ehkä tiesitkään!

Toinen kuuma vinkkimme on tuoda kirpputorille vuodenaikaan sopivia vaatteita, sillä juuri nyt kevätvaatteet vaihtavat vauhdikkaasti omistajaa kirpputoreilla.

Vaatteiden ja muiden tekstiilien puhdistaminen myyntikuntoon 

Kun valmistelet lasten vaatteita ja tekstiileitä kirpputorilla myyntiä varten, kannattaa toimia seuraavasti:

  • Aloita tarkistamalla vaatteen kunto: onko se ehjä, onko siinä tahroja, puuttuuko nappi tai onko vaatteessa lemmikinkarvoja?
  • Korjaa pienet reiät ompelulangalla ja neulalla, kokeile tahraan tahranpoistoainetta (kaupallisten aineiden lisäksi voit kokeilla vaikkapa etikkaa tai ruokasoodaa), ompele nappi paikalleen ja poista lemmikinkarvat teippiharjalla.
  • Kun olet tarkistanut vaatteen kunnon, pese se. Jos vaate haisee tunkkaiselta, kokeile ennen pesua liottaa sitä vähintään 15 minuuttia kuumassa vedessä, johon on lisätty jotakin seuraavista aineista: etikkaa (vajaa kaksi desilitraa), sitruunamehua (reilu desilitra) tai ruokasoodaa (vajaa kaksi desilitraa).
  • Noudata vaatteiden pesussa tekstiilin hoito-ohjeessa olevaa pesulämpötilaa ja pese samanväriset (valkoiset, tummat tai kirjavat pyykit) ja samaa materiaalia (esimerkiksi puuvilla, synteettiset kuidut tai villa) olevat pyykit yhdessä. Käytä pesuaineen tuotepakkauksessa olevaa annosteluohjetta ja valitse pyykillesi sille sopiva pesuohjelma pesukoneesta. Muista myös puhdistaa pyykkikoneesi säännöllisesti, jotta se voi pestä pyykkisi tehokkaasti!
  • Vauvojen ja pienten lasten vaatteiden ja tekstiilien pesussa kannattaa käyttää hellävaraista ja hajusteetonta pesuainetta. Pyykki on hyvä raikastaa huuhteluaineen sijaan luonnollisemmalla tavalla: etikalla – lisää etikkaa pyykin pesuveteen noin desin verran.
  • Nosta pyykki koneesta välittömästi pesuohjelman päätyttyä ja ripusta se kuivumaan tilaan, jossa on hyvä ilmanvaihto, tai kuivaa se kuivausrummussa. Mikäli mahdollista, kuivata pyykit ulkoilmassa, jotta niihin tulee raikas tuoksu. Jos tekstiili tuoksuu kuivuttuaan tunkkaiselta tai siinä on edelleen tahroja, sitä ei kannata tuoda myyntiin kirpputorille.
  • Silitä vaatteet, viikkaa ne kauniisti ja pakkaa ne mukaan niin, etteivät ne pääse rypistymään kirpputorille kuljetuksen aikana – tyylikkäästi taitellut tai rypyttöminä henkarilla roikkuvat vaatteet houkuttelevat ostajia jo pelkällä ulkomuodollaan.

Lelujen puhdistaminen myyntikuntoon 

Hyväkuntoiset ja puhtaat lelut kiinnittävät ostajien huomion kirpputorilla. Puhdista siis myyntiin tuotavat lelut seuraavasti:

  • Mikäli pehmolelu kestää konepesua, voit pestä sen koneessa pyykkipussissa lelun pesuohjeen mukaisesti. Jos lelu ei kestä konepesua, se kannattaa imuroida pölynimurin tekstiilisuuttimella ja viedä ulkoilmaan raikastumaan muutamaksi tunniksi. Halutessasi voit ripotella pehmolelun päälle ruokasoodaa ja antaa sen vaikuttaa noin 15 minuuttia ennen kuin imuroit soodan pois.
  • Muovi- ja puulelujen pölyt voi poistaa imurilla, pölyhuiskalla tai kostealla liinalla. Pinttyneet tahrat voi puhdistaa liottamalla lelua käsitiskiaineen ja veden seoksessa noin tunnin verran tai pyyhkimällä lelut seoksella, jossa neljänneslitraan vettä on lisätty ruokalusikallinen ruokasoodaa. Legojen puhdistukseen voi kokeilla hammasharjaa!
  • Mekaanisia tai sähköosia sisältäviä leluja ei saa pestä, joten ulkoilmaan vieminen on lähes ainoa keino raikastaa ne.

Muut vinkit

Vaikka edellä olemmekin kertoneet vain tekstiilien ja lelujen puhdistamisesta, samoja vinkkejä voi kokeilla myös muihin muovi-, puu- tai kangaspintaisiin lastentarvikkeisiin, jotta ne erottuvat edukseen kirpputorin tavarapaljouden keskellä.

Parhaiten kirpputorilla käyvät kaupaksi ehjät ja puhtaat tavarat, joiden myyntihinta ei ole liian korkea. Oikea hinnoittelu on siis avainasemassa! Myyntipöytää ei myöskään tule pakata liian täyteen (tuo sen sijaan uutta tavaraa myyntiin päivittäin), tavarat kannattaa pitää hyvässä järjestyksessä (esimerkiksi vaatteet kannattaa ripustaa rekeille roikkumaan tai viikata uudelleen joka päivä) ja hintojen tulee olla selvästi näkyvillä siisteissä hintalapuissa.

Hyviä myyntejä!


Artikkelin on kirjoittanut Kalle Uusitalo

Leave a reply

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogi

Vekaran Vieraskynä-blogi on tarkoitettu kaikille innokkaille kirjoittajille ja bloggareille, jotka innostuvat ja inspiroituvat lapsista, lapsenmielisistä asioista, perheen arjesta ja juhlasta sekä lasten vaatteista, kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.
Julkaisemme tekstit kirjoittajan omalla nimellä ja otamme mielellämme uusia kirjoittajia mukaan.
Hauskoja lukukokemuksia kaikille!