Vekara testaa

huhtikuun 18, 2016

Olemme saaneet Vekarakirppikselle myyntiin kauan kaivatut Squooshi-kestopussit ja emmehän me voi myydä niitä ilman asiantuntevaa tuotetestausta. Iloksemme saimme testaajaksi ihanan, veikeän ja erittäin asiantuntevan 2-vuotiaan Aarnin, eli herra A:n.

Herra A ja äiti Heidi ottivat Nalle-Squooshin ankaran testauksen alle ja tästä sekä yleisesti kierrätyksetä, lapsen ruokailusta ja kaikesta muustakin juttelimme nähdessämme kirppiksellä.

Heidi oli käyttänyt Squooshia itse tehdyn smoothien kanssa. Aineksiksi sopii esim. erilaiset hedelmät, soijamaito, jugurtti. Heidille on tärkeää, että kun itse tekee, tietää mitä ruoka tai välipala sisältää ja silloin pystyy välttämään suuren määrän piilosokereita ja lisäaineita. ”Myös paksummat ruoat kuten tuorepuuro voisi sopia hyvin, sillä suuaukko on tarpeeksi iso”, Heidi toteaa. ”Pussi kulkee kätevästi mukana laukussa ja jos aamiaiseksi valmistaa vaikka hedelmäsmoothien, voi loput ottaa mukaan kun lähdetään puistoon tai asioille.”

Heidin mielestä aluksi oli hieman vaikeaa oppia sopiva määrä pussin täyttämiseen. Jos pussin täyttää liian täyteen, ylimääräinen tursuaa yli. Muutaman kerran jälkeen oppi kuitenkin helposti hahmottamaan sopivan määrän ja sulkija pitää kyllä kiinni ilman vuotoja. Heidin mielestä pussi on helpointa pestä käsin ja se kannattaa tehdä heti käytön jälkeen ettei soseet jämähdä sisälle.

 

IMG_4127

Herra A ja välipalan aika.

Ekologisuus

Ekologisuus ja kierrätys on muutenkin lähellä Heidin sydäntä. Hän kiinnittää ruokaan ja kierrätykseen paljon huomiota, mutta ei suhtaudu niihin ryppyotsaisesti. Perheessä mies tekee enimmäkseen ruokahankinnat ja ruokaa tehdään paljon itse. Purkkiruokaakin kyllä syödään tilanteen mukaan, mutta niissä Heidi pyrkii valitsemaan lihattomia ja luomuruokia. Piilosokereita ja piilosuolaa halutaan välttää erityisesti lapsen ruoissa.

Ekologisuus näkyy kulutustottumuksissa muutenkin. Noin puolet herra A:n vaatteista ostetaan kirppiksiltä, kengät lähestulkoon aina. Heidi ostaa sekä Facebook-ryhmistä kuin myymälöistäkin, nykyään kuitenkin enemmän myymälöistä. ”Kun ostaa myymälästä, tuotteen näkee heti, eikä vikaostoksia tule niin paljon. On myös kätevää ja yksinkertaista kun kaiken löytää saman katon alta ja pystyy jo etukäteen valmistautumaan tuleviin tarpeisiin.”

”Tavaran ei tarvitse aina olla kertakäyttöistä. Lelut ja tavarat voi myös antaa eteenpäin ja ne arvot lapsi oppii omilta vanhemmiltaan.”

Kierrättäminen sopii hyvin Heidin omiin arvoihin ja saman hän haluaa myös välittää lapselleen. Arvot välittyvät vanhempien käytöksen ja esimerkkien kautta ja lapsi oppii että tavara ei ole kertakäyttöistä vaan sen voi myös antaa eteenpäin. Vanhaa lelua ei aina tarvitse heittää roskiin ja ostaa tilalle uutta.

Tällä hetkellä herra A:n lempileluja ovat autot ja traktorit. Hän on jaksanut istua pöydässä kuin herrasmies katsellen ohi ajavia autoja äitien jutellessa omiaan. Eväinä karjalanpiirakka ja äidin smoothie. Resepti on superhelppo: banaania, soijamaitoa ja mustikkaa. Laita tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella ja se on siinä!

Myymälän Squooshi-valikoimanlöydät täältä.

Leave a reply

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogi

Vekaran Vieraskynä-blogi on tarkoitettu kaikille innokkaille kirjoittajille ja bloggareille, jotka innostuvat ja inspiroituvat lapsista, lapsenmielisistä asioista, perheen arjesta ja juhlasta sekä lasten vaatteista, kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.
Julkaisemme tekstit kirjoittajan omalla nimellä ja otamme mielellämme uusia kirjoittajia mukaan.
Hauskoja lukukokemuksia kaikille!