Vekara testaa - Muutiraati koolla

kesäkuun 06, 2016

Meille on tullut myyntiin kauan kaivattu lisä kahvion valikoimaan: terveellinen välipala lapsille. Muutit on valmistettu hedelmistä ja marjoista, ilman lisäaineita. Poro-Muutin karpaloa lukuunottamatta kaikki on luomua, eikä niissä ei ole lisättyä sokeria. Täyttä tavaraa siis.

Tässä, kuten aiemmin myyntiin tulleissa Squooshi-sosepusseissa, halusimme tietenkin tehdä tuotetestauksen asiantuntevan ja armottoman tuotetestaajan kanssa. Eli lapsen. Tällä kertaa testaajana toimi suoranainen lapsijoukko, Neiti S (4v.), Neiti I (2v.), Neiti M (2v.), Herra M (4v.), Herra L (2v.), Herra O (4v)  ja Herra A (9kk). Tämä on MUUTIRAATI!

IMG_4283

Muutit tarjoiltiin ihanan kesäpäivän kunniaksi ulkona ja laitettiin kaikille lapsille kertakäyttömukeihin, joista ne sai joko juoda tai syödä lusikalla. Ensimmäiseksi testattiin Fantti. Herra O:n (4v.) välitön kommentti oli ”onpa tasaista”. Epäselväksi jäi tosin viittasiko kommentti koostumukseen vai siihen kuinka kaikissa mukeissa oli yhtä paljon juomaa. Toinen spontaani kommentti oli ”onpa hyvää!”. Fantti nautittiin nopeasti ja kelpasi kaikille erinomaisesti. Herra A (9kk) oli sitä mieltä että tarjoilu on liian hidasta, joten otimme nopeasti uuden kierroksen.

Seuraavaksi testattiin Leijona. Herra O (4v.) kommentoi ”tää on tehty leijonasta” ja hörppäsi juoman rohkeasti. Todettiin yksipuolisesti hyväksi ja pyydettiin lisää. Herra A (9kk) oli edelleen sitä mieltä, että tarjoilu hidastelee.

IMG_4282

Sitten oli vuorossa Poro. Makua kuvailtiin kirpeämmäksi ja makeammaksi kuin Leijonaa. Herra O (4v.) piti Porosta enemmän kuin Leijonasta. Neiti S (4v.) oli sitä mieltä että kaikki on hyviä ja kylmiä. Tässä vaiheessa raati alkoi hieman villiintymään ja niin raadin jäsenet kuin maistiaisetkin löytyivät vuoroin hiekkalaatikolta, vuoroin talon takaa. Herra A (9kk) odotti kärsivällisesti uutta kierrosta.

Testasimme vielä Apinan. Tässä vaiheessa raati oli sekaisin.

Herra O:n (2v.) pisteytys: Fantti 2/3, Leijona 3/3, Poro 3/3 ja Apina 3/3. Muilta emme saaneet pistejakoa. Raadin kaikki jäsenet nauttivat Muutit kuitenkin innolla ja hyvällä ruokahalulla. Pikaisen analyysin jälkeen suosikiksi nousi Poro.

Aikuisten kommentit: ”Maistuu terveysruokamaiselle”, ”tasainen ja pehmeä koostumus”, ”kätevä pakkaus ja sopiva annoskoko, hieman jauhoinen”, ”maistuu terveelliselle, mutta on ehkä enemmän lasten makuun”. Ja sitähän se onkin. Pikkuisen välipalaa.

IMG_4279    IMG_4284

 

Leave a reply

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogi

Vekaran Vieraskynä-blogi on tarkoitettu kaikille innokkaille kirjoittajille ja bloggareille, jotka innostuvat ja inspiroituvat lapsista, lapsenmielisistä asioista, perheen arjesta ja juhlasta sekä lasten vaatteista, kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.
Julkaisemme tekstit kirjoittajan omalla nimellä ja otamme mielellämme uusia kirjoittajia mukaan.
Hauskoja lukukokemuksia kaikille!