Minne syömään lasten kanssa?

syyskuun 07, 2016

Kaksplus julkaisi kesällä listan lapsiystävällisistä ravintoloista Helsingissä.

Lista antaa vastaukset lasten kanssa liikkuvien yleisimpiin kysymyksiin. Onko tilaa vaunuille? Onko hoitohuone? Löytyykö leikkipaikka? Onko riittävästi syöttötuoleja? Mikä on ilmapiiri?

Tiedot on kerätty peräti 34 helsinkiläisestä ravintolasta.

Kiitos! Tällaista kattavaa koostetta onkin kaivattu. Uusia vinkkejä tuntuu myös tarvitsevan jatkuvasti, koska kriteerit muuttuvat sitä mukaan, kun lapset kasvavat.

Puolivuotiaan vauvan kanssa oli olennaista, että vaunut sai mahdollisimman lähelle ja että vessassa oli kunnollinen hoitopiste.

Nyt neljä- ja kaksivuotiaan kanssa parhaiten toimivat sellaiset paikat, joissa on jotain ”tutkittavaa”. Lelukori, kirjapino tai piirustusvehkeet herättävät heti lapsen mielenkiinnon. Puhumattakaan juuri kyseiseen paikkaan liittyvästä rekvisiitasta. Eräässä thaimaalaisessa ravintolassa oli pieni norsupatsas, jota tarjoilija vinkkasi silittämään. Lapset nimesivät paikan heti Norsuravintolaksi.

Pienikin leikkipaikka saa lapset aina viihtymään pidempään. Mahdollisuus helposti yhdistää toinen aktiviteetti ravintolassakäymisen yhteyteen on myös aina plussaa.

Täydennänkin Kaksplussan listaa muutamalla tällaisella ravintolalla, jotka olen hyväksi havainnut.

61553724 - view of miniature toy kitchenware on wood background. top view. flat lay.

Kulttuuritehdas Korjaamo + Ratikkamuseo

Korjaamolla on hyvä tunnelma ja tilaa liikkua. Viikonloppuisin on tarjolla monipuolinen brunssi hintaan 19,90 euroa. Alle neljävuotiaille brunssi on ilmainen.

Kesällä kannattaa ottaa pöytä miellyttävältä sisäpihalta, jonka perällä on lapsille nyt myös pieni hiekkalaatikko.

Samalta pihalta voi syömisen jälkeen astua ilmaiseksi Helsingin Ratikkamuseoon, jossa on esillä kolme vanhaa raitiovaunua. Vaunujen kyytiin voi nousta, istua vaikka kuskin paikalle tai kokeilla rahastajan tuolille kiipeämistä.

Töölönkatu 51 www.korjaamo.fi, ratikkamuseo.fi

 

Cafe Köket  + Lasten kaupunki

Cafe Köket tarjoaa rentoa kaupunkitunnelmaa historiallisessa Kiseleffin talossa. Paikassa viihtyvät niin kaupunkilaiset läppäreidensä kanssa kuin turistit ja lapsiperheetkin. Lapsille on ”pehmeä” leikkipaikka kätevästi portaiden alla. Joka kuukauden viimeisenä maanantaina järjestetään babybrunssi hintaan 18 euroa per aikuinen&lapsi.

Cafe Köketin viereen, Sederholmin taloon avattiin toukokuussa Helsingin kaupunginmuseoon kuuluva Lasten kaupunki. Teemana on Helsingin historia ja olennaista on, että kaikkeen saa koskea ja kaikki on tarkoitettu leikittäväksi. Omia eväitä voi myös syödä ja koska museoon on vapaa pääsy, voi siellä hyvin käydä vaikka vaan pistäytymässä.

Aleksanterinkatu 28 www.cafekoket.fi, www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/lasten-kaupunki/

 

Sampon Satumainen kahvila + Nukketeatteri Sampo

Nukketeatteri Sampo muutti viime vuonna Erottajalle. Hyvä näin, koska teatterin yhteydessä toimiva Satumainen kahvila tarjoaa nimensä mukaisesti satumaisen maailman keskellä kaupunkia. Tilat ruokkivat lapsen mielikuvitusta, ja kahvilassa vierähtääkin helposti pitkä tovi. Nukketeatterin nukkeja voi ihailla seinillä, ja hyllyillä on kirjoja ja vaikka mitä puuhaleluja leikittäväksi. Erityiskiitos iloisesta värien käytöstä!

Erottajankatu 7 www.facebook.com/samponsatumainenkahvilanukketeatterisampo.fi

 

White Lady + Tullinpuomin leikkipuisto 

White Lady on oma kestosuosikkini monestakin syystä. Kyseessä on vanha kortteliravintola, joka on säilyttänyt tyylinsä vuosikymmenestä toiseen. Lapset on huomioitu juuri niin kuin pitää. Salin pieneen syvennykseen on tehty leikkipaikka, jota pystyy helposti pitämään silmällä viereisistä pöydistä. Lasten pizza yhdellä täytteellä maksaa 3,50 euroa. Jälkiruuaksi talo tarjoaa lapsille jäätelöpuikon, mikä on aika kova juttu. Kesällä leikkejä ja kahvittelua voi jatkaa ulkona hiekkalaatikolla.

Ruuan jälkeen White Ladystä voi kävellä vielä vaikka Tullinpuomin leikkipuistoon tai metsäretkelle Keskuspuistoon.

Mannerheimintie 93 www.whitelady.fiwww.hel.fi/www/Helsinki/fi/paivahoito-ja-koulutus/

 

Weegeen viikonloppubrunssi  + Lelumuseo Hevosenkenkä

Weegee on hyvä viikonlopun retkikohde Tapiolassa.

SIS. Deli+Cafén viikonloppubrunssi maksaa 21,50 euroa aikuisilta ja kolmesta kahdeksaan euroa lapsilta.

Lelumuseo on kiva kohde lapsille ja aikuisillekin. Siellä pääsee nostalgisiin tunnelmiin, kun ajan tyypillisimmät lelut ovat esillä vuosikymmenittäin. Weegeessä on myös Futuro-niminen persoonallinen lasikuidusta tehty hiihtomajana toiminut ”avaruusalus”, joka kiinnostaa lapsia kovasti.

Yhdellä lipulla pääsee muihinkin Weegeen museoihin, joissa on ihan mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä. Toimii erinomaisesti vaunuissa nukkuvan kanssa. Liikkuvien lasten kanssa vaatii hieman ennakointia.

Ahertajantie 5, Tapiola www.weegee.fi/www.lelumuseohevosenkenka.fi

61553783 - view of miniature toy japan food on blue paper. top view. flat lay.


Artikkelin on kirjoittanut freelance-toimittaja ja kahden lapsen äiti Minna Helkiö. 

Leave a reply

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogi

Vekaran Vieraskynä-blogi on tarkoitettu kaikille innokkaille kirjoittajille ja bloggareille, jotka innostuvat ja inspiroituvat lapsista, lapsenmielisistä asioista, perheen arjesta ja juhlasta sekä lasten vaatteista, kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.
Julkaisemme tekstit kirjoittajan omalla nimellä ja otamme mielellämme uusia kirjoittajia mukaan.
Hauskoja lukukokemuksia kaikille!