MerkkivaatePiste, kokemuksia myynnistä

maaliskuun 27, 2017

Vekaran MerkkivaarePiste on toiminut nyt parisen kuukautta ja halusimme kertoa Pisteen kuulumisia ja myyjien kokemuksia tähän mennessä.

Myytävää tavaraa on tullut mukavasti ja olemme hurjan tyytyväisiä vaatteiden hyvään kuntoon. Pääkaupunkiseudulla selvästi riittää asiaan perehtyneitä naisia (jep, yhtäkään miestä ei vielä ole rohjennut mukaan myymään, heitämme haasteen ilmaan!) ja tarjonta on todella hyvää. Vaatemerkeistä suosituin on edelleen Mini Rodini, mutta myös muut pohjoismaiset ja etenkin suomalaiset lastenvaatemerkit ovat olleet hyvin edustettuina. Gugguu, Aarrekid, Nosh, Papu, Vimma ja monet muut ovat upeasti nousseet suosituimpien merkkien mukaan. Eikä ihme, ovathan ne ihan supertrendikkäitä!

Teimme alussa sen virheen, että otimme liikaa vaatteita myyntiin ja sekä hylly että rekki tursuilivat liian täysinä. Tästä viisastuneina pidämme määrän jatkossa hieman pienempänä ja porrastamme aloituspäiviä niin, että tuotteet vaihtuvat hieman aikaisempaa useammin. Valikoima on nyt siis hieman pienempi, mutta selkeämmin esillä ja vaihtuvuus on parempi.

IMG_4662         IMG_4663

Myyjien palaute on ollut erittäin positiivista. Vaatteista on myyty keskimäärin 50-60% kahden viikon myyntijakson aikana. Hävikkiä ei ole ollut ja muutama kadonnut tuote on löytynyt muista pöydistä jälkeen päin. Yhtään varkausepäilyä ei ole ollut. Tähän on osaltaan auttanut varmasti myös se, että kaikki vaatteet on voinut halutessaan hälyttää.

Saldon seuraaminen netin kautta on saanut myös paljon kiitosta. Samainen järjestelmä helpottaa myös meidän työtämme sekä kassalla että myyntitilitysten kanssa. Teemme vielä töitä sen eteen, että printattavaan myyntiraporttiin tulostuisi netissä kirjoitettujen tuotteiden nimet (asiakkaan nimen sijaan), mutta tähän tarvitsemme aateekoo-nikkarin tukea. Tulossa.

Ostajapuolelta kiitosta on tullut vaatteiden hyvästä kunnosta ja ajanmukaisuudesta. Ihania löytöjä on tehty sekä sellaisista vaateista joita on metsästetty pitkään, että sellaisista joita ei ollut aikomustakaan ostaa 🙂 Risuja on tullut joidenkin tuotteiden hinnoista. Niissä kannataa pysyä kohtuudessa ja valtaosin näin onkin ollut. Second hand on second hand vaikka se olisi ollut vain kerran päällä. Vintage on sitten taas asia erikseen.

IMG_4665

Summattuna: tähän mennessä olemme olleet kokonaisuudessaan tyytyväisiä MerkkivaatePisteeseen ja ennen kaikkea toivomme että te olette olleet myös. Otamme mielellämme palautetta ja kehtysideoita vastaan. Tervetuloa myymään ja tekemään löytöjä!

Leave a reply

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogi

Vekaran Vieraskynä-blogi on tarkoitettu kaikille innokkaille kirjoittajille ja bloggareille, jotka innostuvat ja inspiroituvat lapsista, lapsenmielisistä asioista, perheen arjesta ja juhlasta sekä lasten vaatteista, kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.
Julkaisemme tekstit kirjoittajan omalla nimellä ja otamme mielellämme uusia kirjoittajia mukaan.
Hauskoja lukukokemuksia kaikille!