Leikka, liimaa, askartele

maaliskuun 08, 2016

En ole varsinaisesti käsityöihminen. Minulla on siihen liian lyhyt pinna. Lapseni myötä olen kuitenkin innostunut piipertämään satunnaisia taidepläjäyksiä ja hengentuotoksia.

Yksi hyvä vinkki ja toimivaksi todettu materiaali on vanha kunnon Taikataikina. Ainekset löytyvät usein kaapista, eivätkä maksa paljon. Taikina on niin suolaista, että yleensä lapset eivät sitä kahta kertaa laita suuhunsa. Sanon yleensä, koska minun tyttäreni haluaisi nuoleskella taikinaa aina kun silmä välttää.

Taikataikinan ohje:

  • 3 dl jauhoja
  • 1,5 dl suolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä.

Sekoita keskenään jauhot ja suola ja lisää vesi sekä ruokaöljy. Vaivaa ainekset kiinteäksi massaksi. Jos taikina on tahmeaa, lisää hieman jauhoja, ja jos taikina murenee liian helposti, voit lisätä hieman vettä.

Kuivata valmiit hahmot uunissa 125 asteessa (noin 1h). Voit myös antaa niiden kuivua huoneenlämmössä, mutta silloin kuivumiseen menee 1-2 päivää, riippuen hahmojen koosta.

Tein nukkekotiin leipää, pullaa ja perunoita. Kuivuneet teokset maalasin vesivärillä. Pullien päälle sirottelin sokeria, leipien päälle jauhoja ja perunoiden mullan tein kahvin puruista (kannattaa laittaa silloin kun vesiväri on vielä kosteaa, niin ainekset tarttuvat kiinni).

Leave a reply

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogi

Vekaran Vieraskynä-blogi on tarkoitettu kaikille innokkaille kirjoittajille ja bloggareille, jotka innostuvat ja inspiroituvat lapsista, lapsenmielisistä asioista, perheen arjesta ja juhlasta sekä lasten vaatteista, kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.
Julkaisemme tekstit kirjoittajan omalla nimellä ja otamme mielellämme uusia kirjoittajia mukaan.
Hauskoja lukukokemuksia kaikille!