Seitsemän keinoa parantaa kirppismyyntiä

tammikuun 30, 2017

Meiltä kysytään usein neuvoja miten hyödyntää parhaiten oma myyntiaika kirppiksellä ja kokosimme tähän meidän vinkkimme. Nämä vinkit eivät ole lääkärin määräys, mutta usean vuoden kokemuksella ja juttelemalla satojen myyjien ja ostajien kanssa, voisimme kiteyttää näin:

IMG_3871

1. TUO VAIN EHJIÄ JA HYVÄKUNTOISIA VAATTEITA JA LELUJA

Se on sääntö numero yksi, ehdottomasti. Second hand -vaatteet ovat entistä suositumpia ja tarjontaa on paljon. Laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä huonokuntoinen tavara ei kierrä vaikka hinta olisi kuinka alhainen. Likaiset tai rikkinäiset vaatteet tekevät myyntipöydästä helposti epäsiistin ja silloin ostajalta voi jäädä huomaamatta ne hyvätkin tuotteet pöydässä. Jos tuotteessasi on jokin pieni vika (esim. irronnut nappi tai purkautunut sauma) mainitse siitä hintalapussa.

 

2. ÄLÄ TYHJENNÄ KOKO VAATEKAAPPIA KERRALLAAN

Pöytään kannattaa tuoda vain sen verran vaatteita ja tavaroita, että niitä on ostajan helppo katsoa. Liian täynnä olevat pöydät menevät helposti myllätyksi ja ihanatkin aarteet jäävät vaatevuoren alle. Tuo mieluummin täydennystä vaikka useamman kerran myyntijakson aikana, niin pöytäsi pysyy hallinnassa.

 

3. VIIKKAA JA JÄRJESTÄ

Ei ehkä kovin hohdokasta, mutta toimii. Meillä käy paljon asiakkaita ja pöytiä pengotaan, niistä etsitään ja niitä tutkitaan. Siisti pöytä myy aina paremmin kuin pommin jäljiltä oleva pöytä, niin se vaan menee. Kannattaa käydä myyntijakson aikana tsekkaamassa oma pöytä niin usein kuin mahdollista tai jos se tuntuu liian työläältä, voit myös tilata meiltä siivouspalvelun pöytääsi.

IMG_4071

4. KÄYTÄ SOMEA HYÖDYKSESI

Voit vinkata myyntipöydästäsi Facebookissa, Instassa, Pinterestissä, mitä forumia ikinä käytätkin. Kerro mitä kokoja ja minkälaisia vaatteita on tarjolla ja julkaise kuva joko meidän sivuillemme tai omassa profiilissasi. Käytä hashtageja rohkeasti, mutta liioitella ei tietenkään kannata.

 

5. HINNOITTELE JÄRJELLÄ, ÄLÄ TUNTEELLA

Hinta on kohdallaan silloin, kun sekä ostaja että myyjä ovat tyytyväisiä kauppaan. Hinnoittele sen mukaan mitä itse olisit valmis maksamaan samasta second hand -tuotteesta. Tunnearvoa ei voi laskea hintaan ja jos vaatteisiin liittyy muistoja ja tunteita, säästä ne mieluummin itsellesi. Kannattaa myös selvitellä hintatasoa käymällä kirppiksillä. Tietyt merkit ja kuosit pitävät pintansa, toisten suosio hiipuu, toisten kasvaa.

 

6. YRITÄ PITÄÄ VALIKOIMA YKSINKERTAISENA

Tarkoittaa sitä, että jos tuot kerralla koot vauvasta koululaiseen, työlle ja pojalle, kesään ja talveen, ostajan on vaikea löytää pöydästä etsimäänsä. Useimmiten ostajat hakevat tietyllä kokohaarukalla ja tiettyyn tarpeeseen. Jos sinulla on vaatteita laajalla skaalalla, laita pöytäsi kohdalle selkeät merkinnät mitä olet tarjoamassa. Meiltä löytyy myös tarvikkeita tähän. Myyntiin kannattaa myös tuoda vaatteita sesongin mukaan. Second hand -vaatteiden sesongit vaihtuvat samalla syklillä kuin vaatekauppojenkin.

 

7. LAITA MYÖS ISOMMAT TAVARAT KIERTOON

Kirppikselle voit tuoda yhden isomman tavaran myyntijakson aikana. Tavara voi olla korkeintaan syöttötuolin korkuinen ja painoinen. Nostamme tavarat kirppiksellä tikkailla ylähyllylle, joten ilman ylimääräistä lihasvoimaa emme kovin painavia tuotteita voi ottaa. Jos sinulla on rattaita, lastensänkyjä tms. voit myyntijakson aikana ilmoitella niistä myös Facebook-sivuillamme. Kysy kassalta lisätietoa tästä.

 

Lopuksi: onnittele itseäsi kun vihdoinkin sait koluttua kaapit läpi, avaa hyvä kirja ja rentoudu 🙂 Kirppistely on hauskaa puuhaa, sen ainoa vaara on että siihen jää koukkuun. Toivotamme kaikille hyviä myyntejä!

IMG_4064

Leave a reply

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogi

Vekaran Vieraskynä-blogi on tarkoitettu kaikille innokkaille kirjoittajille ja bloggareille, jotka innostuvat ja inspiroituvat lapsista, lapsenmielisistä asioista, perheen arjesta ja juhlasta sekä lasten vaatteista, kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.
Julkaisemme tekstit kirjoittajan omalla nimellä ja otamme mielellämme uusia kirjoittajia mukaan.
Hauskoja lukukokemuksia kaikille!