Arjen pieniä elämyksiä

huhtikuun 25, 2016

Meidän arki pohjautuu pieniin elämyksiin, sillä uskon niiden kantavan pitkälle. Pienet elämykset antavat lapselle aitoja onnellisuuden hetkiä, ja niin meille vanhemmille myös. Mikä parasta, arjen pienet elämykset voi toteuttaa pienellä budjetilla, ja niistä usein innostuu aivan koko perhe.

Mistä sitten tulee ne arjen pienet elämykset? Meidän perheessä ne syntyvät yhtäkkisistä ideoista, arkisista asioista, kotiympäristöstä ja esimerkiksi lehdistä tulee napattua paljon erilaisia ideoita.

Viikonloppuna meidän arjen pienet elämykset syntyivät saippuakuplista, auringosta sekä kevätsäästä. Illalla askartelimme keittiönpöydänääressä koko perheellä saippuakuplatikkuja. Niihin jokainen sai käyttää omaa luovuuttaan, ja tikuista tehtiin jos jonkin näköisiä. Saippuakuplien puhallustikut syntyivät puutikuista, joita koristelimme teipein sekä tussein. Niihin kiinnitimme rautalankoja sekä erilaisia naruja. Saippuakuplanesteestä halusin tehdä tuoksuvaa sekä vaaleanpunaista, niinpä valitsin sen tekemiseen tuoksuvan astianpesuaineen. Nesteen valmistin isoon limupulloon, jonka olin pessyt ja koristellut.

Tuoksuva saippuakuplaneste noin 1 l.

-2,5dl tuoksuvaa astianpesuainetta

-7 dl vettä

– 2 rkl sokeria

IMG_4513 IMG_4507

Sekoita kaikki aineet niin ettei seos vaahtoudu. Vielä kestävämpiä kuplia saat esim. Tapettiliisterin tai glyserolin avulla. Tämä ns. perinteinen saippuakuplaohje on hyvä ja turvallinen, varsinkin jos perheessä on pieniä lapsia. Pakkasimme saippuakupla välineet mukaan, ja lähdimme nauttimaan aurinkoisesta päivästä.

Hauskuutta riitti, ja pian jo lähilammen päällä leijui paljon kauniisti kimaltelevia kuplia. Lapsien ilolla ja naurulla ei ollut määrää!


Artikelin kirjoitti Napamassujen Mami. Napamassu blogi kertoo elämästä 4v Navan ja kohta 1 v Massun kanssa, äitiydestä, äitinä olosta, pienestä kodista ja pullantuoksuisista hetkistä.

 

Leave a reply
All comments (1)

Leave Your Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogi

Vekaran Vieraskynä-blogi on tarkoitettu kaikille innokkaille kirjoittajille ja bloggareille, jotka innostuvat ja inspiroituvat lapsista, lapsenmielisistä asioista, perheen arjesta ja juhlasta sekä lasten vaatteista, kierrätyksestä ja kestävästä kehityksestä.
Julkaisemme tekstit kirjoittajan omalla nimellä ja otamme mielellämme uusia kirjoittajia mukaan.
Hauskoja lukukokemuksia kaikille!